RumiMilk Intens voor een optimale start van uw kalveren

Door de sterke ontwikkeling van de agrarische sector in de afgelopen decennia hebben we ons gespecialiseerd in de melkveehouderijsector. Dit heeft door de jaren heen geleid tot de ontwikkeling van een uniek eigen assortiment van kwalitatief unieke mengvoeders. Deze laten wij produceren bij enkele gerenommeerde mengvoederbedrijven. En leveren we met eigen transport af bij onze klanten.

Het assortiment melkveevoeders bestaat uit de volgende reeksen:

 

Saldo voeders: Scherp geprijsde voeders welke ruimschoots voldoen aan de gestelde eisen.

Productie voeders: Hoog kwalitatieve voeders waaraan zeer strenge grondstofeisen verbonden zijn. Wanneer deze voeders ingezet worden in uitgebalanceerde rantsoenen zal dit resulteren in hoge melkproducties met nauwe vet/eiwitverhoudingen.

P-arm voeders: In verband met verdergaande regelgeving omtrent fosfaat kan het van groot belang zijn om de fosforefficientie op rantsoenniveau te verbeteren. Dit begint bij het verlagen van de fosforaanvoer via het krachtvoer. Hiervoor hebben wij een ruim assortiment p-arme voeders beschikbaar.

Lactatiestart voeders: Deze voeders zijn speciaal samengesteld voor de periode rondom het afkalven. Ze bevatten veel bestendige energie en kunnen vanaf 2 weken voor afkalven tot ongeveer 80 dagen na afkalven gevoerd worden.

De lactatiestartvoeders bevatten extra vitaminen, mineralen en sporenelementen, welke een positief effect hebben op de gezondheid rondom afkalven. Om de negatieve energie balans te verkleinen bevatten ze een hoog energieniveau vanuit energierijke grondstoffen, propyleenglycol en pensbestendige vetten.

De lactatiestart reeks bestaat uit meerdere voeders zodat er voor elke bedrijfssituatie een passend startvoer ingezet kan worden.

Droogstand reeks: Bevat voeders voor de far-off periode en voor de close-up periode ter voorkoming van melkziekte en negatieve energie balans.

Opti-meel: Met een kleine gift hiervan worden tekorten in het basisrantsoen aangevuld voor een optimale vertering en productie. Ook leveren Opti-meelmengsels op maat, speciaal samengesteld voor uw bedrijfssituatie. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld uw mineralen hieraan toe te voegen.

Maatvoer: Wanneer voeders uit ons vaste assortiment niet voldoende zijn hebben we de mogelijkheid tot het leveren van een ‘maatvoer’. Deze voeders worden specifiek samengesteld voor uw rantsoensituatie.