27-07-2018 17:03

VLOG voeders


Meerdere zuivelorganisaties hebben de afgelopen periode aangegeven hun VLOG-programma uit te breiden waarbij melkveehouders zijn gestart met de productie van melk waarbij de koeien gevoerd worden met diervoeders die voldoen aan de Duitse VLOG-standaard (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik).

VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het 'Ohne Gentechnik'-label. De VLOG-vereniging is opgericht in 2010 en is erkend door de Duitse overheid. In Duitsland produceren al veel melkveehouders conform het 'Ohne Gentechnik'-label voor Landliebe-producten.

Ook Kruidhof Veevoeders is al bijna een jaar lang actief met de levering van voeders welke voldoen aan de VLOG-criteria. Dit vraagt om aanpassingen van het productieproces, als ook aanpassingen in de samenstelling van deze zogenaamde VLOG-voeders. Zo is het gebruik van GMO houdende soya, -soyahullen en - mais niet toegestaan. Doordat GMO-vrije grondstoffen duurder zijn dan standaard grondstoffen is er sprake van een wat duurdere brok. Door continu te zoeken naar alternatieve grondstoffen zijn wji in staat om de extra kosten te minimaliseren. Tevens moet voor de productie van VLOG voeders de productielijn eerst 'gespoeld' worden, zodat er geen versleping plaats vindt van "gangbaar" geproduceerd voer naar VLOG-voer.

Mocht u als veehouder interesse hebben in het voeren van VLOG-voeders dan informeren wij u graag.